Kenapa Anda Perlu Ada Medical Card Dengan Segera!

Tidak dinafikan Medical Card atau Kad Perubatan amatlah penting pada masa ini. Ia merupakan satu kelebihan besar kepada anda agar memudahkan risiko apabila anda mengalami musibah yang memerlukan anda mendapat rawatan di hospital. Umumnya, risiko penyakit semakin meruncing di Malaysia, perbelanjaan hospital semakin mahal, mahupun ketidakselesaan atas kesesakan hospital kerajaan kian tidak tertanggung ruangnya.

Maka, Tidak kiralah, samaada kemalangan atau sakit yang memerlukan anda untuk dimasukkan hospital, Pelan Medical Card merupakan alternatif penting yang bakal memudahkan anda menghadapi risiko ini tanpa mengeluarkan sejumlah belanja yang besar. Jadi, apakah medical card yang terbaik yang ada di Malaysia sekarang? Jawapannya, Pelan Medical Card AIA Public Takaful. Pelan ini boleh didapati dalam Pelan Famili dan Pelan Individu.

Kelebihan Medical Card AIA Public Takaful

 1. Fleksibiliti Harga
 2. Tiada Ko-Takaful
 3. Perlindungan Sepanjang Hayat
 4. Tiada Had Seumur Hidup
 5. Kemudahan “Just Swipe”
 6. Perlindungan Pilihan Untuk Keluarga
 7. Aplikasi Mobil AIA Locator
 8. Servis AIA 24/7 365 Hari Setahun

A-Life Medik Famili Yang Mampu Milik

Pelan A-Life Medik Famili ini adalah satu pelan medical card standalone yang direka khas untuk mereka yang inginkan coverage dan harga yang murah dan berpatutan.

 • Medical Card Standalone (bermaksud ada medical card sahaja dan harga akan berubah mengikut perubahan faktor risiko umur)
 • Ada pelan individu, pelan pasangan, pelan individu dan anak dan pelan famili (suami+isteri+maksimum 4 anak)
 • Pelan bilik RM150 sahaja (tiada pilihan harga bilik yang lain, hanya terendah RM150 ini sahaja)
 • Ada caj bayaran untuk setiap kes masuk hospital warded (Caj Deduktibel) sebanyak RM300 yang tidak boleh dituntut semula. AIA bayar bil hospital tapi anda perlu bayar Caj Deduktibel RM300 kepada pihak hospital.

PREMIUM Medical Card

Adakah anda mencari medical card terbaik untuk diri dan keluarga? Ya anda ditempat yang betul. Pelan terbaru AIA yang menjadikan komprehensif dan harga berpatutan dalam satu pelan.

 • Fleksibel, boleh jadi pelan pasangan dan keluarga dan dicaj ikut kepala, bukan lump sum.
 • Had tahunan RM1 juta, RM1.5 juta dan RM2 juta.
 • Ada pilihan nak bayar murah atau mahal melalui pilihan caj deduktibel RM0 atau RM500 (yang ada deduktibel RM0 tu mahal la bulanan berbanding deduktibel RM500). Pilihan dan strategi masing-masing. Namun perlu diingat, premium bulanan A-Life Ikhtiar tidak tetap dan akan meningkat selari faktor risiko umur.
 • Jika kematian akibat kemalangan, waris dapat hibah sum cover 200%
 • Ada extra benefit RM5000 kepada waris untuk badal haji dan khairat kematian.

Sila isi borang di bawah untuk memohon medical card quotation secara percuma.